Biografie

Lies Van Assche woont in Antwerpen en studeerde daar ‘Toneelkostuumontwerpen’ aan de Koninklijke Academie Voor Schone Kunsten van 1989 tot 1993.
Van 1993 tot nu werkte ze als freelance kostuumontwerper voor verschillende theater, film, en televisie productiehuizen.

Volgende filmregisseurs deden beroep op Lies als kostuumontwerpster: Johan Seeuws, Gert Embrechts, Lars Damoiseaux, Wim Vandekeybus, Bart Vandenbempt, Fien Troch,…

Ze was assistent kostuum voor film- en tv-producties waaronder: Karakter, Antonia’s Line, Ons Geluk, Parade’s end.

In de 20 jaar dat ze actief is als theaterkostuumontwerper heeft ze vorm gegeven aan diverse producties van : Jan Fabre, Wim Vandekeybus, Alain Platel, Ivo Van Hove , Alex Van Warmerdam, Olympique Dramatique, Tristero, Piet Arfeuille, Ramsey Nasr, Artemis, Bronks, David Strossberg, Het gevolg, Theater Stap, Dito Dito, KVS, Het toneelhuis, Les Ballets C dela B,Toneelgroep Amsterdam, De munt, Vlaamse Opera, Transparant, De Roovers, …..

Naast haar werk als costumiere, is ze regelmatig gastdocente aan de Koninklijke Akademie voor Schone kunsten in Antwerpen, Evtec instituut in Vaanta (Finland) en de Toneelakademie van Maastricht.

Haar interesse voor documentairefilm en -fotografie, tevens een grote bron van inspiratie voor haar werk als costumière, brachten haar tot het regisseren van haar eerste documentaire ‘ Ik lief’.
Een documentaire over de liefdesbeleving van een 30-jarige actrice met het syndroom van Down .
Naderhand groeide vanuit deze documentaire het idee om deze documentaire te combineren met liefdespoëzie geschreven door mentaal gehandicapten in de theatervoorstelling “puur /ik lief” die ze maakte bij theater Stap.